ΚΑΤΡΟΧΑΡΤΑ

Κατρόχαρτο είναι τάπητας ασφαλτικών υλών που χρησιμοποιείται στις κατασκευές για τη στεγανοποίησή τους. Στην ουσία είναι ένα σύνολο ασφαλτικού μίγματος, πλαστικών ή καουτσούκ σε συνδυασμό με πολυεστέρα ή γυαλί για οπλισμό.

Για την προστασία του από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, τη μηχανική και τη στατική καταπόνηση η άνω επιφάνειά του καλύπτεται με ειδικές ορυκτές ψηφίδες διαφόρων χρωματισμών, φιλμ αλουμινίου, χαλαζιακή άμμο και άλλα υλικά ανάλογα με τις απαιτήσεις της κατασκευής και της χρήσης του.

Η εφαρμογή του γίνεται με θερμοκόλληση (φλόγιστρο). Τα κατρόχαρτα τοποθετούνται επάνω σε ταράτσες (και όχι μόνο) ώστε να τις υγρομονώσουν – στεγανοποιήσουν ώστε να μην μπορούν πχ τα νερά της βροχής να έρθουν σε επαφή με τον τοίχο και να τον διαπεράσουν.
Eίναι από τις αξιόπιστες λύσεις στον τομέα της υγρομόνωσης, αρκεί η εφαρμογή του να γίνει με επιμέλεια από εξειδικευμένα συνεργεία στο χώρο της μόνωσης.

Τα κατρόχαρτα ή ασφαλτικές μεμβράνες είναι στεγανωτικά φύλλα πάχους συνήθως 3-5 χιλιοστών και διατίθενται σε μορφή ρόλων.

Ερευνήστε τώρα

    captcha

    © 2024 Mexpo-ltd. All Rights Reserved.